برگزیدگان جشنواره بین المللی خوشنویسی " یاس یاسین"

هزاران درود و تهنیت 🌷 بافتخارآفرینان مشهدی، برگزیدگان جشنواره " یاس یاسین" 🌿 عزیزان گرامی : 🔷 استاد گرامی "احسان احمدی " مقام اول در رشته نستعلیق "  قطعه نویسی " و " کتابت خطبه "  - 🔶 مدرس گرامی  " علی احسانپور " مقام دوم در خط ثلث  - 🔷 جناب " محمد شهروز " مقام سوم  در " کتابت خطبه نستعلیق  - 🔮  و مقام های تقدیری "  🔸مدرس گرامی " حمید میکانیک " از قوچان در رشته  " نسخ " 🔹 جناب " روح الله صادقی " در رشته " قطعه نویسی نستعلیق  و 🔸 سرکار خانم " اعظم السادات محمدی  در رشته  " نسخ " 🍃  بامید توفیق روزافزون جامعه خوشنویسی ، بویژه خوشنویسان سرفراز مشهد و خراسان بزرگ  🌹  انجمن خوشنویسان مشهد.

=================================================================

بسم الله الرّحمن الرّحيم
سلام و درود بر یاس یاسین
 
شخصيّت آسماني و الهي حضرت فاطمه‌ي زهرا سلام الله عليها، بگونه¬ایست که رسول مكرّم اسلام صلّي‌الله عليه وآله وی را پاره‌اي از وجود خويش و روح و جان پيكر خود معرّفي مي‌سازد و خشنودي او را همان رضايت و خشنودي خداوند جهان و غضبش را خشم کردگار بيان مي‌دارد.
با آگاهي از اين جايگاه معنوی، و با توجه به هنر خوشنویسی به عنوان یک هنر متعالی و دارای سابقة تاریخی در جهان اسلام، که همیشه در جهت انتقال معارف و مفاهیم مقدس مورد استفاده بوده و علاوه بر جایگاه رفیع زیبایی¬شناختی بگونه¬ایست که عموم مردم از آن حظ و بهره می¬برند؛ برگزاري جايزه بين‌المللي خوشنويسي ياس ياسين را گامي كوچك در نشر و اعتلاي گنجينه‌ي ميراث شكوهمند معارف آن گرامي مي‌دانيم و اينك به لطف استقبال شايان هنرمندان ايران عزيز و ديگر كشورهاي جهان اسلام مي‌توانيم ادّعا كنيم در اين مسير گامي غرورانگيز پيش‌رو نهاده‌ايم.
از اين روي، سپاس و قدرشناسي خويش را نثار دستان هنرمند و قلم‌هاي پاك و شريف شما مي‌كنيم كه با تلفيق محتواي فاطمی با زيبايي هنرخويش، معارف وحياني را در بهترين صورت به جلوه در آورديد و‌ با مهارت‌هاي كمال‌گراي زيبايي‌شناسانه‌ي خود در آميختيد و با خلق آثاری ماندگار علاوه بر توسعه و گسترش هنر خوشنویسی به ترویج معارف فاطمی پرداختید.
هیأت داوران نخستین دوره جایزه بین المللی خوشنویسی یاس یاسین ضمن قدردانی از زحمات مدیران مؤسسه فرهنگی هنری میراث یاس یاسین و دست¬اندرکاران و برگزارکنندگان دبیرخانه جایزه بین¬المللی یاس یاسین، با توجه به استقبال خوب هنرمندان جهان اسلام از حدود 16 کشور در نخستین دوره اذعان می¬دارد؛ تعداد و کیفیت آثار دریافتی در رشته¬های اعلام شده به ویژه در رشتة نستعلیق در نوع خود کم¬نظیر است؛ خصوصاً همت هنرمندان شرکت¬کننده در بخش کتابت خطبة فدکیه قابل ستایش فراوان است. این موفقیت در نخستین گام ما را برآن می¬دارد که استمرار این رویداد فرهنگی هنری ارزشمند را از مدیران مؤسسه فرهنگی هنری میراث یاس یاسین درخواست نمائیم.
هیأت داوران جایزه بین¬اللملی یاس یاسین اعلام می¬دارد: از مجموع 252 اثر رسیده به دبیرخانه، 67 اثر در رشتة کتابت نستعلیق و 29 اثر در رشتة کتابت نسخ خطبة شریفه فدکیه و 45 اثر در رشتة قطعه¬نویسی ثلث و 111 اثر در رشتة قطعه¬نویسی نستعلیق مفاهیم فاطمی بوده است.
هیأت داوران قبل از اعلام نتایج به چند نکته متذکر می¬گردد:
1. با توجّه به وجود اشتباه نگارشي در متن و اعراب‌گذاري در همه‌ي آثار رسيده، لذا از لحاظ كردن اين قسمت در داوري صرف‌نظر گرديد و مقرّر شد هنرمندان برگزيده اثر ارسالي خويش را در فرصت مقتضي تصحيح نمايند.
2. پس از بررسی دقیق آثار با توجه به اینکه یک اثر ویژه می¬بایست هم از نظر خوشنویسی در عالی¬ترین سطح و هم از نظر خلاقیت دارای ویژگی خاص باشد و هم کاملاً بدون غلط باشد؛ لذا اثری که دارای مجموع این خصوصیات باشد در رشته نسخ و نستعلیق کتابت خطبه فدکیه یافت نشد.
هیأت داوران پس از بررسی دقیق آثار نتایج را به شرح زیر اعلام می¬دارد:
1. رشته كتابت نسخ خطبه‌ي فدکیه
 جايزه رتبه‌ي دوّم به مبلغ 300 ميليون ريال تعلق گرفت به هنرمند ارجمند آقای علیرضا فلاحت پیشه از تهران؛
 جايزه رتبه سوّم به مبلغ 200 ميليون ريال تعلق گرفت به هنرمند ارجمند آقای سامان کاکه دیوانه از عراق
 هيئت داوران هنرمندان زير را شايسته‌ي دريافت جايزه‌ي تقديري 40 ميليون ريالي در اين رشته اعلام مي‌دارد : خانم الهام میرطلایی از اصفهان، خانم زهرا میبدی از قم، آقای محمدنعیم جوادی از قم، خانم زهرا شیرازی پور از کرج، خانم اعظم السادات محمدی از مشهد، آقای حمید مکانیک از قوجان، خانم فاطمه مهدی زاده ارمکی از تهران، آقای اصغر کشاورز حداد از تهران، آقای لقمان محمد یوسف زاده از عراق، آقای علیرضا یوسفی فر از کاشان، خانم عذرا عبداله پور از اصفهان، آقای مصطفی رضائی آدریانی از اصفهان
 
2. رشته كتابت نستعلیق خطبه‌ي فدکیه
 جايزه رتبه‌ي نخست به مبلغ 400 ميليون ريال تعلق گرفت به هنرمند ارجمند آقای احسان احمدی از مشهد
 جايزه رتبه‌ي دوّم به مبلغ 300 ميليون ريال تعلق گرفت به هنرمند ارجمند آقای محمدجواد شکوهی فر از کرج
 جايزه رتبه سوّم به مبلغ 200 ميليون ريال تعلق گرفت به هنرمند ارجمند آقای محمد شهروز از مشهد
 هيئت داوران هنرمندان زير را شايسته‌ي دريافت جايزه‌ي تقديري 40 ميليون ريالي در اين رشته اعلام مي‌دارد : آقایان احمد احمدی حیدری از اصفهان، محمد عبداللهی از لاهیجان، وحید احمد زاده از تهران، محمودرضا گودرزی از شهریار، امید ربانی از تهران، امیر دیده بان از اصفهان، مجتبی شریفی اصفهان، احد صباحی کیا از ایلام، میثم خادمان از کرج، سیدمحمدعلی میرمؤمنی از اراک
 
3. برگزيدگان رشته‌ي قطعه‌‌نويسي نستعليق جايزه بين‌المللي ياس ياسين

 جايزه رتبه‌ي نخست به مبلغ 200 ميليون ريال تعلّق مي‌يابد به هنرمند ارجمند  آقای احسان احمدی از ایران ، مشهد
 جايزه رتبه‌ي دوّم به مبلغ 150 ميليون ريال تعلق مي‌يابد به هنرمندان ارجمند   آقایان علی خیری حبیب آبادی از اصفهان؛ حامد فقیهی و مصطفی عابدینی از قم
 جايزه رتبه سوّم به مبلغ 100 ميليون ريال تعلق مي‌يابد به هنرمندان ارجمند آقایان سید پیمان سادات نژاد از ایلام، سید رسول آقامیری از تهران، محمدجواد شکوهی فر از کرج و پویان مکوندی از اصفهان
 هيئت داوران هنرمندان زير را شايسته‌ي دريافت جايزه‌ي تقديري 20 ميليون ريالي در اين رشته اعلام مي‌دارد: آقایان عسکر محمدی تبار از تهران، علیرضا فراستی از تهران، علیرضا بیگ محمدی از لاهیجان، سید هادی صادقی از زنجان،  مصطفی تاجیان از همدان، توحید صادقی از قوچان، سیدعلیرضا مطلبی از ساری، روح الله صادقی اقدم از مشهد، اصغر محمدی البرزی از قم
 
4. برگزيدگان رشته‌ي قطعه‌‌نويسي ثلث جايزه بين‌المللي ياس ياسين
 جايزه رتبه‌ي نخست به مبلغ 200 ميليون ريال تعلّق مي‌يابد به هنرمند ارجمند  آقای علی ایرانی از قم
 جايزه رتبه‌ي دوّم به مبلغ 150 ميليون ريال تعلق مي‌يابد به هنرمند ارجمند   آقای علی احسان پور از مشهد
 جايزه رتبه سوّم به مبلغ 100 ميليون ريال تعلق مي‌يابد به هنرمند ارجمند آقای Emine Uzun (ایمن اوزون) از استانبول
 هيئت داوران هنرمندان زير را شايسته‌ي دريافت جايزه‌ي تقديري 20 ميليون ريالي در اين رشته اعلام مي‌دارد : آقایان Ahmad Dariyanto ( احمد داریانتو) از اندونزی، مجید داستانی از قم، احسان کاظمی از ری،Teguh Prastio (تیگو پراستیو) از اندونزی، Fatih Yildiz (فاتیح ییلدیز) از ترکیه، سه ر به ست محمود کریم از عراق، فتاح محمد حمه خان از عراق، خانم نفیسه تقوی از قم و آقای Saman A qadir Hawra (سامان ا غدیر حورا) از ترکیه
در پايان ضمن تشکر مجدد از همه دست اندرکاران جایزه بین المللی یاس یاسین اميدواریم با استمرار این حرکت فرهنگی و هنری و همراهی همه اساتید و هنرمندان شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این رویداد باشیم ؛‌ ان شاء الله.
هیأت داوران جایزه بین المللی یاس یاسین

برگزیدگان جایزه بین‌المللی خوشنویسی یاس یاسین معرفی شدند

تهران – ایرنا - برگزیدگان نخستین جایزه بین المللی یاس یاسین با حضور استادان برجسته خوشنویسی جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، عراق و سوریه معرفی شدند.

نخستین دوره جایزه هفتم اسفند ۹۷ مصادف با میلاد حضرت فاطمه (س) کلید خورد و اختتامیه این جایزه قرار است ۲۶ بهمن ۹۸ در شب میلاد حضرت زهرا (س) در مشهد مقدس برگزار شود.


۵۶۳ نفربرای حضور در این جایزه ثبت نام کردند و ۲۵۲ اثر علاوه بر ایران، از کشورهای افغانستان، اندونزی، بحرین، سوریه، لبنان، مالزی و هندوستان به دبیرخانه ارسال شد.


داوری آٍثار از ۲۹ دیماه تا دوم بهمن سال جاری به مدت ۴ روز در تهران - هتل هما انجام شد.


 هیأت داوران


رشته‌های نسخ و ثلث:
استاد عبدالصمد حاج صمدی (ایران)
استاد داوود بکتاش (ترکیه)
استاد سید محمد حسینی موحد (ایران)
استادعبدالرضا بهیه داوود (دکترروضان) (عراق)
استاد عبیده صالح البنکی (سوریه)
رشته نستعلیق (به ترتیب حروف الفبا) :
استاد سید محمد احصائی
استاد عباس اخوین
استاد کیخسرو خروش
استاد جلیل رسولی
استاد علی شیرازی
آمار شرکت کنندگان
 تفکیک آثار طبق رشته های
آثار ثبت نامی ۵۶۳  قطعه نویسی ثلث ۹۳ اثر
قطعه نویسی نستعلیق ۲۲۱ اثر  
کتابت نسخ ۸۳ اثر
کتابت نستعلیق ۱۶۶ اثر
آثار دریافتی ۲۵۲  
قطعه نویسی ثلث ۴۵ اثر
قطعه نویسی نستعلیق ۱۱۱ اثر
کتابت نسخ ۲۹ اثر  کتابت نستعلیق


۶۷ اثر از ۱۶ کشور مختلف به غیر از ایران در جایزه ثبت نام کرده اند که اسامی کشورها بشرح ذیل است:
 افغانستان ،اندونزی ،انگلستان ،بحرین ،بنگلادش ،  پاکستان ،ترکیه ،الجزایر ،سوریه ،عراق ،عربستان ،فلسطین ،قزاقستان ،لبنان ،مالزی ،هندوستان.


برگزیدگان


از ۵۱ نفر در مراسم اختتامیه به عنوان برگزیده های قابل تقدیر تجلیل خواهد شد به شرح ذیل:
در رشته کتابت نستعلیق ۳ برگزیده و از۱۰ نفر تقدیر، در رشته کتابت نسخ ۲ نفر برگزیده و از ۱۱ نفر تقدیر،
در رشته قطعه نویسی نستعلیق ۷ نفر برگزیده و از ۸ نفر تقدیر، رشته قطعه نویسی ثلث ۳ نفر برگزیده از ۷ نفر تقدیر می شود.
مراسم اختتامیه داوری با حضور اساتید پیشکسوت داخلی و خارجی اساتید رشته های نسخ و ثلث: عبدالصمد حاج صمدی، دکتر
داوود بکتاش، عبیده صالح البنکی، سیدمحمد حسینی موحد و اساتید ،» روضان « عبدالرضا بهیه داوود
رشته های نستعلیق: سیدمحمد احصائی، جلیل رسولی، عباس اخوین، علی شیرازی، کیخسرو خروش.

در این مراسم احمد مسجدجامعی عضو هیأت داوران این جایزه، صالحی رئیس هیأت موسسه یاس یاسین هم به ایراد سخن پرداختند.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی هم منزل پدری خود در قزوین را به عنوان موزه تخصصی حضرت زهرا (س) قرار داده و قرار است آثار برگزیده این دوره در این موزه به نمایش گذاشته شود.
در ادامه استاد جلیل رسولی ضمن قرائت بیانیه هیأت داوران اسامی برگزیدگان را اعلام کرد.